domingo, 12 de junio de 2016

L'AVENTURA 2016 HA ACABAT. A MANERA DE RESUM ...




  • L’aventura d’aquest any va començar a Badalona el dissabte 14 de maig de 2016 i va acabar la matinada del dia 6 de juny, també al port de Badalona i tenia com objectiu creuar l’Estret de Gibraltar
  • Cinc aventurers han participat en aquesta navegació: JA, fins a Formentera; QR i TC, fins a Màlaga després de creuar l’estret de Gibraltar; JF i FV han fet la totalitat del viatge.
  • En aquests 24 dies el Floquet ha recorregut un total de 1.346 milles nàutiques i ha visitat 9 ports: Sant Antoni de Portmany, La Sabina, Roquetas de Mar, Tarifa, Gibraltar, Màlaga, Almerimar, Santa Pola i Benicarló i ha fet dues breus estàncies a Marina del Este (Almuñecar) i Dènia.
  • Hem aprofitat el periple per visitar tant llocs d’interès històric i monumental com de valor natural (parcs de Formentera, Cabo de Gata, Gibraltar, Delta de l’Ebre). La bona gastronomia ha estat sempre present, tant a terra com a la mar.
  • Malgrat anar sempre amb el curri posat, només hem pescat en tres ocasions: un bonítol, una tonyina petita i un parell de verats. Això de la pesca és un misteri, condicionat per tants factors, que com diu en JF “només es pesca si els peixos tenen gana”.
  • Hem observat tortugues marines, diferents grups de dofins i  balenes en un parell d’ocasions. També ens hem adonat, sobretot a les Balears, de gran quantitat de meduses que ens fa pensar que aquest estiu serà problemàtic.
  • Hem navegat a vela tant com hem pogut però tot i així hem consumit més combustible que el que pensàvem degut a la manca de vent i a rebre el vents de proa en part del viatge. Sobretot el segon creuament de l’Estret, a vela tota l’estona, quedarà per sempre en el record d’aquells que estem una mica bojos pel mar...
  • La convivència a bord ha estat molt bona i tornem a casa amb una bona col·lecció d’anècdotes que recordarem durant molt temps com el desviament obligat a l’altura de Cartagena per unes maniobres militars, el control de la Guardia Civil a Almuñecar i presa de pèl de l’encarregat de la benzinera a Marina del Este. En el capítol accidents només assenyalar en QR va patir una dislocació d’un parell de dits degut a una maniobra nàutica.
  • L’experiència ens demostra que les previsions meteorològiques a la Mediterrània són una ciència més aviat inexacta. Malgrat fer servir tres fonts (Windyty, INM i Seagrid) la realitat ha estat sovint diferent a la prevista: vents de més intensitat (30-40% més)  i de diferent direcció. Els models no aconsegueixen preveure el comportament complex de la Mediterrània en prou precisió com perquè la previsió sigui una eina determinant de planificació.
  • La situació més compromesa la vàrem patir de tornada per davant de Motril, amb vents de força 7 puntualment i un onatge que ens va alterar el bon funcionament del pilot automàtic, com expliquem en una de les entrades del blog.
  • Donem per tant acabada l’aventura de 2016, cansats però amb un balanç francament positiu. Caldrà seguir fent millores al Floquet (les plaques solars han funcionat molt bé) però som un grup d’amics que ens entenem, cadascú en la seva parcel·la. I caldrà començar a pensar en l’aventura de 2017, un cop conquerit Gibraltar!



No hay comentarios:

Publicar un comentario