sábado, 28 de mayo de 2016

PRIMER CREUAMENT DE L'ESTRET I ENTRADA OBLIGADA A TARIFA PER CULPA DEL GASOIL


El dia 23 abandonem el port de Roquetas amb mar agitada i fort vent de llevant, que ens permet navegar a vela unes hores. El vent s’acaba i el consum de gasoil no ens garanteix arribar al nostre destí ja que no va ser possible aprovisionar-nos a Roquetas, com ja hem explicat. Sobre quarts d’onze de la nit atraquem a la benzinera de Marina del Este a Almuñecar; malgrat que estava l’operari no es va voler servir perquè acabava el seu torn i va ser necessari anar fins a Almuñecar en taxi, a les tantes de la nit,  per aconseguir 50 litres de gasoil. També ens va inspeccionar la Guardia Civil, mirant per dins del vaixell. Vàrem continuar viatge, passant de llarg Gibraltar i la badia d’Algeciras; el fort vent de proa ens va fer consumir molt gasoil malgrat a no anar a més de 2 nusos i no va quedar més remei que entrar a Tarifa a passar nit i  repostar després d’un trajecte d’unes 150 milles. Ja havíem creuat per primera vegada l’estret!.
També, en moments de calma tot just passada la badia d’Algeciras, vàrem poder observar les diferents fileres d’aigua, pròpies d’una zona d’oceanografia tan complexa com és l’Estret.
arifa és un port pesquer, sense serveis per la flota esportiva; després de diferents intents vàrem aconseguir atracar abarloats a un petit moll. Tampoc tenen servei de gasoil i de nou va ser necessari anar omplir un bidó a la gasolinera. Tarifa és un poble molt bonic, amb el torrassa de la llegenda de Guzmán El Bueno, que tots hem estudiat a primària. Vàrem aprofitar el matí per adquirir tonyina d’almadrava i visitar el mercat, que és també molt interessant.







No hay comentarios:

Publicar un comentario