domingo, 29 de agosto de 2010

EL FLOQUET HA TORNAT A BADALONA

Ahir varem tornar el Floquet a Badalona, un viatge de mes de 7 hores que varem haver de fer a motor. El temps estava insegur, amb anunci de tramuntana. Varem trobar una finestra i la mar ens van respectar a la primer part del viatge. Peró a partir de Mataró varem trobar un mar fort, amb vent de garbí i amb un moviment molest perquè ens venia pràcticament de traves. Varem arribar a Badalona una mica cansats però contents. Despres de la comoditat del atracament a Sant feliu, varem resoldre sense problemes el Bravo 72.

Balanç nàutic de l'estiu: hem navegat força, la tripulació esta entrenada, el tema de les veles el tenim superat malgrat que cal perfeccionar algunes coses de la major. Ara cal afrontar la temporada d'hivern amb voluntat d'anar avançant, travessa a Menorca inclosa. Tripulació d'ahir: Nekane, Temi i Ferran. Aquest darrer apunt l'acompanyo d'algunes fotografies de la cost de la Selva i del Maresme: hi han llocs encara conservats mentre que d'altres la pressió urbanística ha fet veritables estralls. Peró d'això en parlarem un altre dia. Deixem un racó per la melancolia...








jueves, 26 de agosto de 2010

VAJA GARBINADA!



Ahir a partir de la tarda i tot avui fa un garbí molt fort, que s'ha reforçat per la marinada. Impossible sortir a navegar. I dissabte sembla que entra tramuntana. I com tornem el Floquet a Badalona?










lunes, 23 de agosto de 2010

UN ALTRE PAS ENDAVANT

Avui hem desatracat, navegat a vela (amb vent aparent de fins a 19 nusos) i hem tornat a atracar amb nomes una tripulació de dues persones (Miguel i Ferran).

Ja tenim clar que es pot fer encara que es millor una tripulació mínima de tres persones. A la fotografia, no molt bona, es pot veure al Floquet perfectament atracat al port de Sant Feliu

sábado, 21 de agosto de 2010

PILOT DE VENT

Avui hem fet un altre pas: fer funcionar el pilot automàtic de vent. Un cop ben trimades les veles en cenyida, es fixa la direcció constant a la que es vol rebre el vent. Si aquest no es massa canviant, funciona molt be i hem fet una sortida cap en fora, buscant dofins que malauradament no hem trobat.

jueves, 19 de agosto de 2010

NO TOT SON VELES I VENTS!



A aquest blog també hi ha espai per una altra de les aficions del autor: la bicicleta de muntanya. Ahir varem fer la Sant Feliu-Girona-Sant Feliu, resseguint la via de l'antic carrilet que va deixar de funcionar a l'any 1969. Un total de 82,5 quilometres en unes 5 hores i mitja (tenint en compte les parades), un recorregut molt bonic encara que la tornada es va fer dura pel sol i pel vent de cara (el pes del vent també a la bicicleta!). Sort d'un dinar reparador a Font Picant. Les estacions estan totes molt ben conservades; adjunto unes fotografies. Aventurers; Nekane, Tomas, Pepe i Ferran.




martes, 17 de agosto de 2010

SAGARO I PALAMOS PER LA PROA!





Avui hem fet una bona navegació des de Sant Feliu a Palamós amb vent constant i les veles ben trimades. El Floquet, a 7 nusos i escorat!

lunes, 16 de agosto de 2010

EN BUSCA DEL VENT


El dissabte 14 d'agost hem fet una sortida divertida. Primer no hi havia quasi vent i era molt variable. Mica en mica hem trobat la zona amb mes vent, fora de la protecció dels caps. I llavors hem aconseguit trimar be les veles, major i gènova i per una estona hem anat a una mica mes de 7 nusos amb un vent aparent d'uns 14. Dues conclusions: 1) el Floquet navega molt be quan la seva tripulació el sap posar en condicions de fer-ho i 2) hauríem de sortir a navegar una mica mes tard, quan es reforcen els tèrmics. Peró be, ni en vacances un te tot el temps del mon!. Tripulació: Nekane, Temi, Tomas i Ferran.

viernes, 13 de agosto de 2010

VIATGE FINS A TORRE VALENTINA

Avui ha entrat tramuntana i quan hem sortit hi havia fins a 17 nusos de vent aparent. Molts pocs vaixells a la vista. Hem tet la gènova i hem fet un parell de maniobres, amb error inclòs del capita que ha estat ràpidament corregit. La tornada ha estat força tranquil·la i hem entrat també a Sagaró. Des del mar es veu clarament les destrosses urbanístiques que s'han fet a la costa. Tripulació: Nekane, Temi, Tomas, Pepe i Ferran.

miércoles, 11 de agosto de 2010

BAUTISME NAUTIC DE LA LOLA!


Avui, 11 de juliol, la Lola (tot just un dia abans de fer un any i mig) ha fet el seu primer viatge amb el Floquet. Nomes desitjar que en pugui fer molts i que gaudeixi tant com avui!

FINALMENT EL FLOQUET HA ARRIBAT A SANT FELIU!

Finalment el dissabte 7 de juliol, el Floquet ha arribat a Sant Feliu. Tripulació: Nekane, Temi, Pepe, Miguel i Ferran. Hem fet la travessa en unes sis hores, la major part a motor ja que el vent no ens era favorable i haguéssim perdut molt temps. Tot sembla indicar que aquest estiu sera molt diferent al de l'any passat i la meteorologia no serà tan favorable. Que hi farem!. De moment, per treure penes, una bona truita i un bon roast beef, amb vi de Ribera del Duero, van ajudar al viatge, monòton, sense avistar res interessant.