domingo, 20 de junio de 2010

RETORN FANTÀSTIC

Pel matí, al sortir de Fornells, hi havia vent de nord i donat que la previsió apuntava a entrada propera de tramuntana, vàrem decidir iniciar el viatge de tornada. Segurament era un vent tèrmic ja que després d'un parell d'hores, es va encalmar per complert. El viatge va ser fantàstic per tot el que va passar: dofins, balenes molt a prop del Floquet, pesca de tonyina i bany a un punt amb més de 2000 m de fondària. El Floquet va quedar amarrat a Badalona sobre les quatre de la matinada del dilluns, després d'un viatge de retorn en el que tampoc va fallar. El capità Ferran, agafat a la gènova al capvespre, medita ja la propera aventura convençut que serà difícil un altre viatge amb tantes emocions com aquest. I a més amb companys tant bons: Marc, la seguretat i l'experiència al mar; Pere, un nervi organitzat que no para; Miguel, sempre disposat a apendre i a ajudar. Tan diferents i tan companys!







LA NIT A FORNELLS


En un dia sense vent de tramuntana, l'entrada a Fornells és molt tranquil·la. Abans el cap Cavalleria. Fornells és un port natural a on hi han instal·lacions per embarcacions esportives en trànsit. Després d'una bona dutxa, el que calia fer: pomades, ensaïmades, sobrassada i caldereta...encara que no vàrem encertar el restaurant.










ARRIBADA A MENORCA

Al despuntar el dia ja es va a començar a veure el perfil de Menorca; vàrem posar rumb a Cala Pregona on vàrem arribar sobre les 10 del matí. Total, unes 17 hores per recorre 132 milles. El Floquet es va portar molt bé!. Vàrem ancorar; cala Pregona és una cala tranquil·la, molt protegida, situada al bell mig d'una reserva marina. I, naturalment, un bany. Hi vàrem passar tot el dia (aperitiu i dinar inclòs, amb cava de la terra per celebrar la petita aventura) fins que a quarts de cinc ens vàrem dirigir a Fornells.















LA TRAVESSA DE NIT


Negre nit, sense lluna, però el cel ple d'estels... La solitud de la guàrdia de dues hores, controlant qualsevol llum a l'horitzó. El temps passa ràpid; les peretes de Sant Joan ajuden. L'electrònica del Floquet és perfecte i segueix el rumb prefixat. El vent es manté fort i constant durant tota la nit però la major ajudar a estabilitzar el vaixell amb el mar de través.




LA SORTIDA DE BADALONA

Dia 11 de juny, a les 18,30 hora oficial, un cop omplert el dipòsit de gasoil el Floquet i la seva tripulació (Marc, Pere, Miguel i Ferran) estaven a punt d'iniciar la seva primera travessa a Menorca. El cel estava realment amenaçador i havia mar de fons; la realitat és que no va caure ni una gota i el potent núvol es va anar desfent. Dels primer moments de la travessa, anoto el respecte per a sortejar els ferries que ens creuaven d'estribord a babord. La posta de sol magnífica. Les primeres hores una cervesa que unida a la paella del dinar i a la mar de fons, ens va a deixar a tots l'estomac una mica revoltós...